Til Danish Rainbow Awards i 2018 deltog Kronprinsessen for første gang og uddelte æresprisen til LGBT Danmark.

 

Rainbow Business Denmark hylder hvert år de personer, organisationer og virksomheder der er med til at skabe bedre livsvilkår for LGBT-personer eller er med til at skabe liv og indhold i Danmarks LGBT-miljø ved en stor prisfest.


Udvælgelse og valg af prisvinderne

På bagrund af indstillinger fra LGBT-miljøet nominerer Rainbow Business Denmark tre kandidater til hver pris. Hvilke personer, orga­nisationer eller virksomheder der skal vinde priserne afgøres ved en kombination af afstemning i en fagjury og en offentlig afstemning arrangeret af magasinet Out & About, med undtagelse af Æresprisen, hvor modtageren vælges af bestyrelsen i Rainbow Business Denmark.

For at blive nomineret til en AXGIL-pris, skal man have gjort en særlig og anerkendelses­værdig indsats for LGBT-miljøet i Danmark. Man skal have gjort en positiv forskel. Det kan være i det forudgående år, men det kan også være over en længere årerække.

 

Ambition

Det er styregruppens ambition at Danish Rainbow Awards skal være inkluderende og favne bredt. Det vil sige, at det skal være et arrangement for både homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede personer ... heteroseksuelle er naturligvis også velkommen. Det skal også være et arrangement der taler til unge så vel som ældre. Og det skal være et arrangement der anerkender det arbejde der gøres i LGBT-miljøet i hele Danmark.

 

Priserne

Der uddeles priser i følgende katagorier:

 

Æresprisen - Gives til en person, virksomhed eller organisation, som i helt særlig grad har gjort noget for lgbt-miljøet i en længere periode. Denne pris uddeles kun de år, hvor der er en værdig modtager.

 

Aktivistprisen - Gives til en person eller organisation, som arbejder for at fremme lgbt-personers rettigheder og ligestilling i samfundet.

 

Erhvervsprisen - Gives til en virksomhed, som i deres hverdag viser, at de har en klar lgbt-politik.


Sportsprisen - Gives til en sportsudøver eller en organisation, som har vist, at der også i sportsverdenen er plads til lgbt-personer.

 

Kulturprisen  - Gives til en person, virksomhed eller organisation, som i den kulturelle verden har markeret sig særligt stærkt i arbejdet for ytringsfrihed og retten til forskellighed med fokus på lgbt-personer.

 

Medieprisen  - Gives til en person, virksomhed eller organisation, som i medierne - også sociale medier - har markeret sig særligt stærkt det forgangne år i arbejdet for lgbt-personers rettigheder.

 

Foreningsprisen - Gives til en organisation, som har markeret sig særligt i lgbt-miljøet og i arbejdet for lgbt-personers rettigheder.

 

Årets LGBT-person - Gives til en LGBT-person, som har markeret sig særligt stærkt det forgangne år i arbejdet for lgbt-personers rettigheder.

 

Detailprisen - Gives til en lokal handlende, som i sit nærmiljø har arbejdet med eller for lgbt -miljøet.


Statement-, event, og Festprisen

Gives til en person, virksomhed eller organisation, som har lavet utraditionelle arrangementer, gerne med et samfundspolitisk islæt i eller for lgbt-miljøet.

 

Musik-prisen - Gives til en musiker eller band, som har markeret sig særligt stærkt i arbejdet for lgbt-personers rettigheder.

 

Læserprisen (hvis der er kandidater) - Gives til en person, virksomhed eller organisation, hvis der blandt de nominerede er en gruppe nominerede, som falder uden for ovennævnte kategorier, men som det giver god mening at give anerkendelse.

 

Bar- og Clubprisen - Gives til en bar eller club i det danske lgbt-miljø. Alle barer og clubber er nomineret. Magasinet Out&Abouts læsere afgør ved afstemning, hvem der vinder prisen.

 

Årets Hetero / Straight Ally - Gives til en person udenfor lgbt-miljøet, som har markeret sig særligt i arbejdet for lgbt-personers rettigheder.

 

Årets Drag - Gives til en drag, som har markeret sig særligt i LGBT-miljøet.

 

Årets SoMe (Social Media) - Youtube, facebook og Instagram. Der findes en del danske LGBT’ere med mere end 100.000 følgere. Ideen til denne pris kommer fra Tejs fra XQ28. Det blev besluttet, at udvide medieprisen, så denne også indeholder sociale medier.

 

 

 
Dokumenter

Rainbow Business Denmark
c/o Jailhouse, Studiestræde 12
1455 København K
CVR: 37283169

SJELDANI Boligadministration
P. Knudsens Gade 1
2450 København SV
Tlf.: 33242111

Email: info@sjeldani.dk
Hjemmeside: www.sjeldani.dk


Antal besøgende: 210549 (denne uge: 3606)